Eenvoudig gezegd is zintuiglijke informatieverwerking het vermogen om informatie vanuit de wereld om ons heen en vanuit ons lichaam op te nemen, te selecteren en de verschillende stukjes informatie met elkaar te verbinden zodat wij er op de juiste manier op kunnen reageren.
Op het moment dat de samenwerking tussen waarnemen en bewegen verstoord raakt krijgen de hersenen het moeilijk en zie je snel de gevolgen in het dagelijks leven. We spreken dan van een zintuiglijk conflict of verstoorde prikkelverwerking.

Gehechtheid is vanaf kind zijnde opgroeien met vertrouwde personen, die vanuit een veilige basis je laten opgroeien en ontwikkelen. Personen waar je altijd op terug kunt vallen als je het even moeilijk hebt. Hechting speelt een zeer belangrijke rol bij de ontwikkeling en is essentieel voor een goede emotionele en sociale ontwikkeling.

Voor kinderen met een beperking verloopt deze zintuiglijke informatieverwerking en hechting vaak anders. Hoe kun je als ouders/opvoeder(s) ervoor zorgen dat je toch de veilige basis biedt voor deze kinderen.

In deze training zal er ingegaan worden op de vertaling van zintuiglijke informatieverwerking en wordt de ontwikkeling van hechting in kaart gebracht. Wat betekent dit in je dagelijkse begeleiding en communicatie. Hoe versterk je de band met het kind, hoe stem je af via de zintuigen en waar zitten ingangen in contact.

Doelen

  • De cursist heeft inzicht in zintuiglijke informatieverwerking
  • De cursist kent de verschillende fasen van emotionele ontwikkeling
  • De cursist herkent de voorkeurszintuigen bij de kinderen
  • De cursist verkrijgt handvatten om kinderen te begeleiding met zintuiglijke informatieverwerking- en hechtingsproblematiek

Locatie

Op eigen locatie of in nader overleg met u.

Kosten

In overleg wordt er vrijblijvend voor u een offerte opgemaakt.

Studiebelasting

10 uur per week

CRKBO_Instelling
IntenZie is geregistreerd bij het CRKBO

Meld je aan voor deze training

Meer weten? Je kunt ons bereiken via 055-2600137. E-mailen kan ook naar info@intenzie.nl of stuur een bericht via het contactformulier op de contactpagina.

Naar Contact