Autisme, wat is dat?

Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Met autisme bedoelen we de diagnoses: Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Autisme is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Informatie die via zintuigen (horen, zien, ruiken, voelen) binnenkomt wordt bij mensen met autisme anders verwerkt.

Autisme kent vele gezichten. Er zijn mensen met autisme en een (lichte) verstandelijke beperking en ook mensen met een hoge intelligentie.

Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend. Ze hebben moeite met overzicht houden en sociale contacten en sommigen hebben een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.

De meeste mensen zien de wereld als een film. Mensen met autisme zien de wereld eerder als een stapel losse foto’s, zonder dat ze meteen de samenhang kunnen zien. Hierdoor kost het meer moeite om te begrijpen wat er gebeurt. Communicatie verloopt vaak minder makkelijk doordat ze moeite hebben met het inschatten van gevoelens of bedoelingen.

Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Elke dag opnieuw.

Maak een Afspraak

Meer weten over autisme? Je kunt ons bereiken via 055-2600137. E-mailen kan ook naar info@intenzie.nl of stuur een bericht via het contactformulier op de contactpagina.

Naar Contact